دوربین | دوربین مداربسته | راهنمای دوربین مدار بسته

(Total 7 Votes : 3 of 5)

دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته از نظر بستر ارتباطی به دو دسته دوربین های تحت شبکه IP و دوربین های کواکسیال (اچ دی و یا آنالوگ) تقسیم بندی می شوند. وقتی قصد خرید یک سیستم نظارت تصویری را دارید قبل از هرچیز باید تصمیم بگیرید که چه نوع سیستمی را می خواهید تهیه کنید:

دوربین مداربسته IP یا اچ دی ؟

همانطور که از نام دوربین های IP مشخص است این دوربین ها از بستر شبکه برای ارتباط با سیستم مرکزی استفاده می کنند و در واقع برای کابل کشی این دوربین ها باید از کابل شبکه ( Cat5 Cat6 یا Cat7) استفاده کرد. دوربین های مداربسته تحت شبکه از نظر کیفیت حدود 20 الی 30 درصد دارای کیفیت بهتری نسبت به دوربین های HD مشابه، برخوردارند. اما از نظر قیمتی نیز گرانتر هستند. قیمت تمام شده دوربین های IP دو تا سه برابر قیمت دوربین های مشابه در سیستم HD هستند. بنابراین یکی از معیارهای انتخاب شما بین این دو نوع دوربین مداربسته باید بودجه خرید شما باشد.  

دوربین های مداربسته HD از سیستم کواکسیال برای ارتباط با دستگاه استفاده می کنند و برای کابلکشی نیاز به کابل کواکسیال (RG59 یا RG6 یا RG) دارند. یکی از تفاوت های اصلی در سیستم های IP و HD این است که در سیستم های تحت شبکه می توان از قابلیت های سوئیچ بندی و گره بندی (NODE) استفاده کرد. به این ترتیب از میزان کابل کشی تا حد خیلی زیادی کاسته می شود. اما در سیستم های HD باید حتما از هر دوربین تا دستگاه یک کابل کواکسیال کشیده شود. حال تصور کنید در سیستم های دوربین مدار بسته HD با تعداد دوربین بالا مثلا 32 کانال باید 32 کابل کواکسیال به سمت دستگاه کشیده شوند که حجم خیلی بالاییست.

در نتیجه قبل از هر چیز با توجه به بودجه و مقیاس محلی که میخواهید در آن سیستم دوربین مداربسته نصب کنید بین این دو سیستم یکی را انتخاب نمایید.

دوربین مداربسته دام یا بولت؟ 

صرف نظر از اینکه چه نوع سیستم دوربین مداربسته را انتخاب می کنید ظاهر دوربین های مدار بسته به دو دسته کلی دام و بولت تقسیم بندی می شوند. دوربین های بولت Bullet (بالت) پایه دار هستند و بیشتر برای اتصال به دیوار بکار می روند به همین دلیل به آنها دوربین های دیواری نیز می گویند. دوربین های مداربسته دام Dome که دوربین های نیم کره ای شکل هستند بیشتر مناسب اتصال روی سقف می باشند به همین دلیل به آنها دوربین های سقفی نیز می گویند. از نظر کارایی معمولا دوربین های بولت را برای فضاهای بیرونی استفاده می کنند و دوربین های دام را برای فضاهای داخلی. اگرچه هیچ محدودیتی در نصب هر کدام نیست و این فقط یک تصمیم سلیقه ای می باشد چون امروزه اکثر دوربین ها چه دام و چه بولت بصورت ضد آب تولید می شوند (قبل از خرید هر دوربین مداربسته از صحت این امر مطمئن شوید)

از نظر قیمتی معمولا دوربین های دام و بولت با قابلیت های مشابه دارای قیمت یکسان هستند.

 

تاریخچه دوربین مدار بسته

گفته می شود نخستین سیستم دوربین مدا بسته توسط یک مخترع آلمانی به نام والتر ساخته شده است و اولین بار دوربین مداربسته در آمریکا در سال 1913 در اماکن عمومی نصب شد. در سال 1942 در ارتش آلمان نازی از دوربین مدار بسته برای نظارت بر شلیک موشک بکار گرفته شد.

بد نیست بدانید اولین دوربین مداربسته تحت شبکه IP نیز توسط شرکت آلمانی AXIS در سال 1996 ساخته شد که در واقع تحولی در زمینه تولید سیستم های نظارت تصویری شد. بعدها برندهای دیگر نیز به تولید دوربین های تحت شبکه روی آوردند.

 

معنی دوربین مداربسته

عبارت "دوربین مداربسته" معنی فارسی عبارت Closed Circuit Television است که به اختصار CCTV نامیده می شود. در واقع دوربین مدار بسته یک نوع سیستم فیلم برداری تلویزیونی است که در جای خود بصورت ثابت نصب شده و حرکت نمی کند. اگرچه بعدها دوربین هایی با قابلیت چرخش نیز تولید شده است و ممکن است در آینده دوربین های با تحرک بیشتر نیز تولید شود.

 

برندهای دوربین مداربسته

از جمله برترین برندهای دوربین مدار بسته می توان به DAHUA داهوا ، Hikvision هایکویژن، Axis اکسیس ، Vivotek ویوتک، Bosch بوش ، Uniview یونی ویو، Z-view زد ویو  اشاره کرد. اگرچه ده ها برند معتبر دیگر دوربین مداربسته وجود دارند.